.

MESKİ çalışanı okçunun büyük başarısı

Siyaset 13.05.2019 - 09:00, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 2886+ kez okundu.
 

MESKİ çalışanı okçunun büyük başarısı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü çalışanlarından Ümit Karadiken, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından düzenlenen 7. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu organizasyonunun bölge elemelerinde büyük bir başarıya imza atarak finallere katılmaya hak kazındı.MESKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 7. Uluslararası Fetih Kupası müsabakaları 27-28-29 Mayıs 2019 tarihlerinde yapılacak. Dünyanın 50 ülkesi ve Türkiye’den, aralarında olimpik ve geleneksel okçuların da bulunduğu 500 sporcunun mücadele edeceği 7. Fetih Kupası’nın Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge Elemeleri Burdur, Ankara, Tokat, Elazığ ve İstanbul’da binlerce okçunun katılımıyla gerçekleştirildi.Elazığ’da düzenlen elemelere katılan MESKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan Ümit Karadiken, 420 sporcunun yer aldığı elemelerde kontenjana girerek İstanbul’da düzenlenecek olan dünyanın en büyük geleneksel uluslararası okçuluk turnuvası finallerinde yarışmaya hak kazandı.Dünyanın en iyi okçularının da aralarında bulunduğu 500 sporcu, dereceye girmek için yarışacak. Fetih Kupası müsabakaları 27 Mayıs 2019 tarihinde Okçular Tekkesi’nde başlayacak ve 29 Mayıs günü finallerle sona erecek.Finallerde mücadele etme hakkı kazanan Karadiken, “Atalarımızdan kalan bu kültürel mirası layıkıyla öğrenip, gelecek nesillerin de yaşatması için özveriyle çalışıyorum. Öğrenmekle kalmayıp öğretmenin de ayrı gururunu yaşıyorum. İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında yapılacak olan dünyanın en büyük geleneksel okçuluk turnuvasında Mersin’i en iyi şekilde temsil edip derece elde edeceğime inanıyorum” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü çalışanlarından Ümit Karadiken, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından düzenlenen 7. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu organizasyonunun bölge elemelerinde büyük bir başarıya imza atarak finallere katılmaya hak kazındı.
MESKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 7. Uluslararası Fetih Kupası müsabakaları 27-28-29 Mayıs 2019 tarihlerinde yapılacak. Dünyanın 50 ülkesi ve Türkiye’den, aralarında olimpik ve geleneksel okçuların da bulunduğu 500 sporcunun mücadele edeceği 7. Fetih Kupası’nın Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge Elemeleri Burdur, Ankara, Tokat, Elazığ ve İstanbul’da binlerce okçunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Elazığ’da düzenlen elemelere katılan MESKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan Ümit Karadiken, 420 sporcunun yer aldığı elemelerde kontenjana girerek İstanbul’da düzenlenecek olan dünyanın en büyük geleneksel uluslararası okçuluk turnuvası finallerinde yarışmaya hak kazandı.
Dünyanın en iyi okçularının da aralarında bulunduğu 500 sporcu, dereceye girmek için yarışacak. Fetih Kupası müsabakaları 27 Mayıs 2019 tarihinde Okçular Tekkesi’nde başlayacak ve 29 Mayıs günü finallerle sona erecek.
Finallerde mücadele etme hakkı kazanan Karadiken, “Atalarımızdan kalan bu kültürel mirası layıkıyla öğrenip, gelecek nesillerin de yaşatması için özveriyle çalışıyorum. Öğrenmekle kalmayıp öğretmenin de ayrı gururunu yaşıyorum. İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında yapılacak olan dünyanın en büyük geleneksel okçuluk turnuvasında Mersin’i en iyi şekilde temsil edip derece elde edeceğime inanıyorum” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.