.

Mersin’de emekliler için sağlıklı yaşam projesi

Genel 11.12.2018 - 09:00, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 2494+ kez okundu.
 

Mersin’de emekliler için sağlıklı yaşam projesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi İkinci Bahar Emekli Evi’nde emekli vatandaşlara yönelik sosyal, kültürel faaliyetlerin yanı sıra Alzheimer ve Demans’ı önlemek amacıyla yapılan hafıza geliştirme teknikleri kapsamında, sudoku eğitimi verilmeye başlandı.’Emeklilikte Sağlıklı Yaşam Projesi’ kapsamında başlatılan aktiviteler ile emekliler sağlıklı yaşıyor ve nörolojik hastalıkların önlenmesine yönelik etkinliklerle Alzheimer ve demans engelleniyor. Mersin İkinci Bahar Emekli Evi’nde verilen sudoku eğitimi sayesinde emeklilerin hafızalarının güçlenmesi ve zihinlerinin dinlenmesi sağlanırken, olası yaşanabilecek unutkanlıkların da önüne geçilmesi hedefleniyor.Emeklilere fizik tedavi ve rehabilitasyon eğitimiSağlıklı yaşam etkinlikleri kapsamında, fizik tedavi ve rehabilitasyon konulu eğitim semineri düzenlendi. Sudoku eğitimi öncesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından verilen interaktif fizyoterapi eğitimi ile emeklilerin en şikayetçi olduğu sağlık sorunlarına değinildi. Verilen eğitimde belirli yaş üzerindeki bireylerde sık görülen bel, boyun, diz ağrılarını önleyecek postür, esneme egzersizleri anlatılırken, yüksek tansiyon, diyabet ve obeziteyi önlemek için sağlıklı yaşam önerileri sunuldu. Egzersiz sonrası gerçekleştirilen müzikli şiir dinletisi ile de emekliler keyifli dakikalar geçirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İkinci Bahar Emekli Evi’nde emekli vatandaşlara yönelik sosyal, kültürel faaliyetlerin yanı sıra Alzheimer ve Demans’ı önlemek amacıyla yapılan hafıza geliştirme teknikleri kapsamında, sudoku eğitimi verilmeye başlandı.
’Emeklilikte Sağlıklı Yaşam Projesi’ kapsamında başlatılan aktiviteler ile emekliler sağlıklı yaşıyor ve nörolojik hastalıkların önlenmesine yönelik etkinliklerle Alzheimer ve demans engelleniyor. Mersin İkinci Bahar Emekli Evi’nde verilen sudoku eğitimi sayesinde emeklilerin hafızalarının güçlenmesi ve zihinlerinin dinlenmesi sağlanırken, olası yaşanabilecek unutkanlıkların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Emeklilere fizik tedavi ve rehabilitasyon eğitimi
Sağlıklı yaşam etkinlikleri kapsamında, fizik tedavi ve rehabilitasyon konulu eğitim semineri düzenlendi. Sudoku eğitimi öncesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından verilen interaktif fizyoterapi eğitimi ile emeklilerin en şikayetçi olduğu sağlık sorunlarına değinildi. Verilen eğitimde belirli yaş üzerindeki bireylerde sık görülen bel, boyun, diz ağrılarını önleyecek postür, esneme egzersizleri anlatılırken, yüksek tansiyon, diyabet ve obeziteyi önlemek için sağlıklı yaşam önerileri sunuldu. Egzersiz sonrası gerçekleştirilen müzikli şiir dinletisi ile de emekliler keyifli dakikalar geçirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.