.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Andını Duvardan Kaldırdı mı?

21.11.2018 - 12:20, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 1867+ kez okundu.
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Andını Duvardan Kaldırdı mı?

Mersin Büyükşehir Belediyesi Burhanettin Kocamaz'ın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den istifası sonrası ilginç bir gelişme yaşandı. Okullarda zorunlu zorunlu olarak okutulan Öğrenci Andı'nın 2013 yılında yayınlanan bir yönetmenlikle kaldırılması kararının Danıştay 8. dairesi tarafından iptal edilmesi üzerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye binasına dev 'Öğrenci Andı' pankartı astırmıştı. Pankartlarda Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle yan yana duran afişte Andımız'ın metni ve Burhanettin Kocamaz'ın fotoğrafı yer alıyor. Öğrenci Andı Pankartları Kaldırıldı Mersin'de Danıştay'ın 'Öğrenci Andı'nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesinin ardından Büyükşehir Belediyesin taş duvarına asılan dev 'Öğrenci Andı', Büyükşehir Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz'ın MHP'den istifa etmesi sonrası sessizce duvardan kaldırıldı. Burhanettin Kocamaz'ın MHP'den aday gösterilmemesi ve MHP ile  giderek artan gerginlik üzerine 20 kasımda yaptığı olaylı basın toplantısı ardından istifa etmesi sonucu taş duvara asılan Andımız'ın metni kaldırıldı. [caption id="attachment_4232" align="aligncenter" width="505"] Mersin Belediyesi Andimizi Kaldirdi[/caption] Pankartların Yıprandığı Gerekçe Gösterildi İddiası Tarsus Gazetesi'nin ulaştığı bilgilere göre sadece bu 2 adet pankartın aynı anda yıprandığı ve bu nedenle geçici olarak Türk Bayrağı ile değiştirildiği şeklinde bir bilgi olduğu iddia edildi. Yapılan bu değişiklikle ilgili belediye yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmazken sosyal medya gündeminde çok konuşulan konular arasında yer aldı.  
Mersin Büyükşehir Belediyesi Burhanettin Kocamaz'ın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den istifası sonrası ilginç bir gelişme yaşandı. Okullarda zorunlu zorunlu olarak okutulan Öğrenci Andı'nın 2013 yılında yayınlanan bir yönetmenlikle kaldırılması kararının Danıştay 8. dairesi tarafından iptal edilmesi üzerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye binasına dev 'Öğrenci Andı' pankartı astırmıştı. Pankartlarda Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle yan yana duran afişte Andımız'ın metni ve Burhanettin Kocamaz'ın fotoğrafı yer alıyor.

Öğrenci Andı Pankartları Kaldırıldı

Mersin'de Danıştay'ın 'Öğrenci Andı'nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesinin ardından Büyükşehir Belediyesin taş duvarına asılan dev 'Öğrenci Andı', Büyükşehir Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz'ın MHP'den istifa etmesi sonrası sessizce duvardan kaldırıldı. Burhanettin Kocamaz'ın MHP'den aday gösterilmemesi ve MHP ile  giderek artan gerginlik üzerine 20 kasımda yaptığı olaylı basın toplantısı ardından istifa etmesi sonucu taş duvara asılan Andımız'ın metni kaldırıldı. [caption id="attachment_4232" align="aligncenter" width="505"]Mersin Belediyesi Andimizi Kaldirdi Mersin Belediyesi Andimizi Kaldirdi[/caption]

Pankartların Yıprandığı Gerekçe Gösterildi İddiası

Tarsus Gazetesi'nin ulaştığı bilgilere göre sadece bu 2 adet pankartın aynı anda yıprandığı ve bu nedenle geçici olarak Türk Bayrağı ile değiştirildiği şeklinde bir bilgi olduğu iddia edildi. Yapılan bu değişiklikle ilgili belediye yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmazken sosyal medya gündeminde çok konuşulan konular arasında yer aldı.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.