.

Koçak Belirsizlik ticareti durdurdu

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 24.11.2021 - 15:44, Güncelleme: 24.11.2021 - 15:44 4434+ kez okundu.
 

Koçak Belirsizlik ticareti durdurdu

Koçak Belirsizlik ticareti durdurdu

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, piyasalardaki çalkantının iş dünyasındaki kaygı, endişe ve korkuyu artırdığını belirterek, ‘’Belirsizlik yordu ve maalesef ticareti durma noktasına getirdi. Bu ortamın bir an önce giderilmesi gerekli.’’dedi. Döviz kurlarındaki hızlı yükseliş ve gelişen dakikalık dalgalanmaların reel sektördeki tedirginliğin daha da artmasına neden olduğunu ve iş insanlarının nasıl tepki vereceği konusunda açmaza sürüklendiğini söyleyen Tarsus TSO Başkanı Koçak, ‘’Reel kesim piyasalardaki mevcut ortamı anlamaya çalışmakta zorlanırken bir taraftan da ne yapacağını bilemiyor. Şu anda bu ortam ticareti durdurdu. İş adamı, esnaf, sanayici bekliyor, iş yapamaz hale geldi. Belirsizliklerin arttığı bu ortamda iş dünyasında kaygı, endişe, korkudan oluşan bir resim var şu anda.’’diye konuştu. Ekonomide üretim ve ticareti hayatın devamlılığı ve istihdamın sağlanması için güven ortamının sağlanması gerektiğine dikkat çeken Koçak, reel kesimin istikrarlı ve sürdürülebilir bir piyasa ekonomisi beklediğini vurguladı.
Koçak Belirsizlik ticareti durdurdu

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, piyasalardaki çalkantının iş dünyasındaki kaygı, endişe ve korkuyu artırdığını belirterek, ‘’Belirsizlik yordu ve maalesef ticareti durma noktasına getirdi. Bu ortamın bir an önce giderilmesi gerekli.’’dedi.

Döviz kurlarındaki hızlı yükseliş ve gelişen dakikalık dalgalanmaların reel sektördeki tedirginliğin daha da artmasına neden olduğunu ve iş insanlarının nasıl tepki vereceği konusunda açmaza sürüklendiğini söyleyen Tarsus TSO Başkanı Koçak, ‘’Reel kesim piyasalardaki mevcut ortamı anlamaya çalışmakta zorlanırken bir taraftan da ne yapacağını bilemiyor. Şu anda bu ortam ticareti durdurdu. İş adamı, esnaf, sanayici bekliyor, iş yapamaz hale geldi. Belirsizliklerin arttığı bu ortamda iş dünyasında kaygı, endişe, korkudan oluşan bir resim var şu anda.’’diye konuştu.

Ekonomide üretim ve ticareti hayatın devamlılığı ve istihdamın sağlanması için güven ortamının sağlanması gerektiğine dikkat çeken Koçak, reel kesimin istikrarlı ve sürdürülebilir bir piyasa ekonomisi beklediğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.