.

KKTC Erenköy Ekoturizm Planında sona gelindi

Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2022 - 16:17, Güncelleme: 26.04.2022 - 12:24 2669+ kez okundu.
 

KKTC Erenköy Ekoturizm Planında sona gelindi

KKTC Erenköy Ekoturizm Planında sona gelindi

MERSİN (İHA) – Mersin Orman Bölge Müdürlüğünün, Kıbrıs direnişinin sembolü olan Erenköy için hazırladığı ekoturizm planında sona gelindi. Mayıs ayının sonlarında hayata geçecek projeyle bölgeyi gezenler, Kıbrıs mücadelesinde destansı direnişin izleri görme fırsatı bulacak.Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) bağlı Erenköy’de, Türkiye Cumhuriyeti Orman Genel Müdürlüğü ve KKTC Orman İdaresi ile iş birliğinde, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ekoturizm planı hazırlandı.Plan doğrultusunda Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünce ihalesi yapılan ekoturizm sahasının donatıları, ikmali ve montajı konusunda yüklenici firma ile sahada incelemelerde bulunuldu. KKTC Orman İdaresi, KKTC Vakıflar İdaresi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığınca koordineli bir şekilde yürütülecek olan projenin en geç 25 Mayıs 2022 tarihinde hayata geçmesi hedefleniyor.Yapılacak ekoturizm alanı ile Kıbrıs Türkü’nün direnişinin can damarı olan Erenköy’de destansı direniş ve varoluş mücadelesinin tarihi, kültürel ve doğal değerleri de içine alacak şekilde hazırlanan ekoturizm donatıları ile ziyaretçilerin, o anı ve ruhu yaşamaları, yaşatmaları amaçlanıyor.
KKTC Erenköy Ekoturizm Planında sona gelindi
MERSİN (İHA) – Mersin Orman Bölge Müdürlüğünün, Kıbrıs direnişinin sembolü olan Erenköy için hazırladığı ekoturizm planında sona gelindi. Mayıs ayının sonlarında hayata geçecek projeyle bölgeyi gezenler, Kıbrıs mücadelesinde destansı direnişin izleri görme fırsatı bulacak.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) bağlı Erenköy’de, Türkiye Cumhuriyeti Orman Genel Müdürlüğü ve KKTC Orman İdaresi ile iş birliğinde, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ekoturizm planı hazırlandı.
Plan doğrultusunda Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünce ihalesi yapılan ekoturizm sahasının donatıları, ikmali ve montajı konusunda yüklenici firma ile sahada incelemelerde bulunuldu. KKTC Orman İdaresi, KKTC Vakıflar İdaresi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığınca koordineli bir şekilde yürütülecek olan projenin en geç 25 Mayıs 2022 tarihinde hayata geçmesi hedefleniyor.
Yapılacak ekoturizm alanı ile Kıbrıs Türkü’nün direnişinin can damarı olan Erenköy’de destansı direniş ve varoluş mücadelesinin tarihi, kültürel ve doğal değerleri de içine alacak şekilde hazırlanan ekoturizm donatıları ile ziyaretçilerin, o anı ve ruhu yaşamaları, yaşatmaları amaçlanıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.