.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nden karma suluboya sergisi

20.12.2018 - 09:00, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 1215+ kez okundu.
 

Güzel Sanatlar Fakültesi’nden karma suluboya sergisi

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan karma suluboya resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen sergi açılışına, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Ayşe Yüce, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Suluboyanın en önemli özelliğinin saydamlığı olduğunu belirten sergi sorumlusu ve öğretim üyesi Hüseyin Sönmez, "Suluboya tekniğinde renkler üst üste kullandığında birbirlerini yok etmez, yani karışım renkler oluştururlar. Bu da tekniğe zengin olanaklar sağlar. Suluboya, ıslak boyanın yer yer dağılmış iç içe ve üst üste binmiş etkileri arasında kaybolmuş dolaşan, kendini keşfetmeyi bekleyen sabırlı dostlar arar" dedi.Öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından hazırlanan yaklaşık 40 eser, bir hafta boyunca MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan karma suluboya resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.
MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen sergi açılışına, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Ayşe Yüce, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Suluboyanın en önemli özelliğinin saydamlığı olduğunu belirten sergi sorumlusu ve öğretim üyesi Hüseyin Sönmez, "Suluboya tekniğinde renkler üst üste kullandığında birbirlerini yok etmez, yani karışım renkler oluştururlar. Bu da tekniğe zengin olanaklar sağlar. Suluboya, ıslak boyanın yer yer dağılmış iç içe ve üst üste binmiş etkileri arasında kaybolmuş dolaşan, kendini keşfetmeyi bekleyen sabırlı dostlar arar" dedi.
Öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından hazırlanan yaklaşık 40 eser, bir hafta boyunca MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.