.

TARSUS TA ARATOS GÖZLEMEVİ KURULUYOR

Tarsus (BH) - Blok Haber | 05.05.2021 - 10:12, Güncelleme: 05.05.2021 - 10:12 3284+ kez okundu.
 

TARSUS TA ARATOS GÖZLEMEVİ KURULUYOR

TARSUS TA ARATOS GÖZLEMEVİ KURULUYOR

Aratos Felsefe Dergisi kurucusu gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, antik çağda yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos adına bir gözlemevi kuruyor. Edinilen bilgiye göre, Tarsus’ta Aratos Gözlemevi kurulmasına yönelik çalışmaları yürütmek ve danışmanlık yapmak için Aratos Gözlemevi Girişim Kurulu oluşturuldu. Aratos Gözlemevi’nin kurulması için Tarsus dışında çeşitli ölçeklerde arazi ve mekân tespiti yapıldığı öğrenildi. Aratos dergisi, 2022’nin Aratos Yılı olması yönündeki çabalara bir yenisini daha ekliyor ve Tarsus’a bir gözlemevi kazandırmak konusunda çalışma başlattı. Bugüne kadar, Aratos dergisi, Aratos Kültür Sanatevi ile Aratos Felsefe Okulu gibi kalıcı işleri Tarsus’a kazandıran Uğur Pişmanlık, şimdi de gökbilimci-astronom Tarsuslu filozof Aratos’un adına bir gözlemevi kurulması için gerekli girişimlere başlandığını açıkladı. Edinilen bilgiye göre, Aratos Gözlemevi’nin kuruluş sürecine yönelik olarak başta Uzay Bilimleri alanından olmak üzere çeşitli disiplinlerden “Aratos Gözlemevi Girişim Kurulu” oluşturuldu. Yapılan açıklamada, “Aratos Gözlemevi Girişim Kurulu”nda şu isimler yer aldığı bildirildi: Prof. Dr. İbrahim Ethem Derman (Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm eski Başkanı), Prof. Dr. Aysun Akyüz (Çukurova Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi), Prof. Dr. Zehragül Aşkın (Mersin Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Tolga Ünlü (Çukurova Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü), Hüseyin Adıbelli (Arkeolog), Remzi Karabulut (Yazar-Ressam), Uğur Pişmanlık (Aratos Dergisi Kültür Sanatevi Yöneticisi), Ekrem Kahraman (Ressam-Yazar), İrem Yarpuz (Avukat), Hasan Şemsi (İş adamı), Osman Homurlu (Emekli Savcı), Halide Ferli (Avukat), Sedat Çopur (Öğretmen), Kübra Kaplan (Mimar).
TARSUS TA ARATOS GÖZLEMEVİ KURULUYOR

Aratos Felsefe Dergisi kurucusu gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, antik çağda yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos adına bir gözlemevi kuruyor.

Edinilen bilgiye göre, Tarsus’ta Aratos Gözlemevi kurulmasına yönelik çalışmaları yürütmek ve danışmanlık yapmak için Aratos Gözlemevi Girişim Kurulu oluşturuldu.

Aratos Gözlemevi’nin kurulması için Tarsus dışında çeşitli ölçeklerde arazi ve mekân tespiti yapıldığı öğrenildi.

Aratos dergisi, 2022’nin Aratos Yılı olması yönündeki çabalara bir yenisini daha ekliyor ve Tarsus’a bir gözlemevi kazandırmak konusunda çalışma başlattı.

Bugüne kadar, Aratos dergisi, Aratos Kültür Sanatevi ile Aratos Felsefe Okulu gibi kalıcı işleri Tarsus’a kazandıran Uğur Pişmanlık, şimdi de gökbilimci- astronom Tarsuslu filozof Aratos’un adına bir gözlemevi kurulması için gerekli girişimlere başlandığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, Aratos Gözlemevi’nin kuruluş sürecine yönelik olarak başta Uzay Bilimleri alanından olmak üzere çeşitli disiplinlerden “Aratos Gözlemevi Girişim Kurulu” oluşturuldu.

Yapılan açıklamada, “Aratos Gözlemevi Girişim Kurulu”nda şu isimler yer aldığı bildirildi: Prof. Dr. İbrahim Ethem Derman (Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm eski Başkanı), Prof. Dr. Aysun Akyüz (Çukurova Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi), Prof. Dr. Zehragül Aşkın (Mersin Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Tolga Ünlü (Çukurova Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü), Hüseyin Adıbelli (Arkeolog), Remzi Karabulut (Yazar-Ressam), Uğur Pişmanlık (Aratos Dergisi Kültür Sanatevi Yöneticisi), Ekrem Kahraman (Ressam-Yazar), İrem Yarpuz (Avukat), Hasan Şemsi (İş adamı), Osman Homurlu (Emekli Savcı), Halide Ferli (Avukat), Sedat Çopur (Öğretmen), Kübra Kaplan (Mimar).

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.