.

İTFAİYE EKİPLERİ DOĞALGAZ YANGINLARINA MÜDAHALE KONUSUNDA EĞİTİM ALDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi (TG) - TARSUS GAZETESİ | 27.03.2021 - 09:54, Güncelleme: 27.03.2021 - 09:54 1894+ kez okundu.
 

İTFAİYE EKİPLERİ DOĞALGAZ YANGINLARINA MÜDAHALE KONUSUNDA EĞİTİM ALDI

İTFAİYE EKİPLERİ DOĞALGAZ YANGINLARINA MÜDAHALE KONUSUNDA EĞİTİM ALDI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye personeline ‘Doğalgaz Bilgilendirme ve Yangın Güvenliği’ eğitimi verildi. Aksa Gaz Mersin Bölge Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde, doğalgaz hatlarında meydana gelebilecek olası yangınlara nasıl müdahale edileceği, doğalgaz riskleri ve Mersin’de bulunan doğalgaz boru hatlarının geçiş güzergâhları anlatıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nde görevli itfaiye personeline yönelik ‘Doğalgaz Bilgilendirme ve Yangın Güvenliği’ eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında itfaiye personelinin olası doğalgaz yangınlarına nasıl müdahale edeceğinin yanı sıra müdahale ettiği yangın ve diğer olaylarda doğalgaz ve doğalgaz enstrümanları ile ilgili dikkat etmesi gereken noktalar anlatıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen eğitimde, Doğalgaz Dağıtım Şebekesi ve Enstrümanları konu başlığı altında Mersin’de doğalgaz dağıtım mevcut şebeke görünümü, bölge regülatörleri, Mersin’de bulunan doğalgaz vanaları, doğalgaz hattının olduğunu gösteren ekipmanlar, altyapı ikaz uyarı işaretleri, şebeke uyarı ikaz işaretleri örnek fotoğraflarla anlatıldı. Olası yangınlar ve müdahale şekilleri örneklerle anlatıldı Eğitimde, İç Tesisat Uygulamaları konu başlıklı bölümde binalarda daire içi tesisat ve iç tesisatta çıkabilecek yangına nasıl müdahale edileceği anlatıldı. Doğalgaz Riskleri ve Müdahale Yöntemleri konu başlığında ise daire içi yangın, servis kutusu yangınları ve dağıtım hattı yangınlarına örnekler verilerek, müdahale şekilleri videolu ve fotoğraflı örneklerle anlatıldı. Aksa Gaz Mersin Bölge İşletme Birim Şefi Makine Yüksek Mühendisi Hüseyin Öktem tarafından verilen eğitim, personelin konuyla ilgili sorularının yanıtlanmasının ardından tamamlandı.
İTFAİYE EKİPLERİ DOĞALGAZ YANGINLARINA MÜDAHALE KONUSUNDA EĞİTİM ALDI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye personeline ‘Doğalgaz Bilgilendirme ve Yangın Güvenliği’ eğitimi verildi. Aksa Gaz Mersin Bölge Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde, doğalgaz hatlarında meydana gelebilecek olası yangınlara nasıl müdahale edileceği, doğalgaz riskleri ve Mersin’de bulunan doğalgaz boru hatlarının geçiş güzergâhları anlatıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nde görevli itfaiye personeline yönelik ‘Doğalgaz Bilgilendirme ve Yangın Güvenliği’ eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında itfaiye personelinin olası doğalgaz yangınlarına nasıl müdahale edeceğinin yanı sıra müdahale ettiği yangın ve diğer olaylarda doğalgaz ve doğalgaz enstrümanları ile ilgili dikkat etmesi gereken noktalar anlatıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen eğitimde, Doğalgaz Dağıtım Şebekesi ve Enstrümanları konu başlığı altında Mersin’de doğalgaz dağıtım mevcut şebeke görünümü, bölge regülatörleri, Mersin’de bulunan doğalgaz vanaları, doğalgaz hattının olduğunu gösteren ekipmanlar, altyapı ikaz uyarı işaretleri, şebeke uyarı ikaz işaretleri örnek fotoğraflarla anlatıldı.

Olası yangınlar ve müdahale şekilleri örneklerle anlatıldı

Eğitimde, İç Tesisat Uygulamaları konu başlıklı bölümde binalarda daire içi tesisat ve iç tesisatta çıkabilecek yangına nasıl müdahale edileceği anlatıldı. Doğalgaz Riskleri ve Müdahale Yöntemleri konu başlığında ise daire içi yangın, servis kutusu yangınları ve dağıtım hattı yangınlarına örnekler verilerek, müdahale şekilleri videolu ve fotoğraflı örneklerle anlatıldı.

Aksa Gaz Mersin Bölge İşletme Birim Şefi Makine Yüksek Mühendisi Hüseyin Öktem tarafından verilen eğitim, personelin konuyla ilgili sorularının yanıtlanmasının ardından tamamlandı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.