.

TARSUSLU ÖĞRETMEN SELEN ZİRAY’IN SEVGİ PROJESİ

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 26.02.2021 - 08:57, Güncelleme: 26.02.2021 - 08:57 3036+ kez okundu.
 

TARSUSLU ÖĞRETMEN SELEN ZİRAY’IN SEVGİ PROJESİ

TARSUSLU ÖĞRETMEN SELEN ZİRAY’IN SEVGİ PROJESİ

TARSUSLU ÖĞRETMEN SELEN ZİRAY’IN SEVGİ PROJESİ "Tarsus'lu matematik öğretmeni Selen Ziray 2×2 nin 4 ten ibaret olmadığını hayatın matematiğin sevgiyle olduğunu çok güzel bir projeyle hayata geçirmek istiyor." Antakya'nın "Bozhöyük Ortaokulu" nda görev yapan Tarsuslu duyarlı Matematik öğretmeni Selen Ziray maddi imkansızlıklar yüzünden henüz yaşadığı şehrin merkezini bile göremeyen öğrencilerini de göz önünde bulundurarak Turizm Bakanlığı'nın bile ilgisini çekebilecek bir proje yaptı . Pandemi sürecindeki yasaklardan dolayı öğrencilerini gezdirip şehrin tarihi yerlerini ve şehrin kültürünü tanıtamayan ve çevre şehirlere öğrencilerini götüremeyen öğretmenin aklına pandemi süreci bitene kadar "Şehrimi ve Çevresini Öğreniyorum " adlı kurduğu proje geldi. Bu proje ile harekete geçen Tarsuslu Selen Öğretmen Antakya Anayazı Ortaokulu Matematik öğretmeni Metin Cevrioğlunu da ekibine dahil ederek "Şehrini ve Çevresini Öğreniyorum" eTwinning projesini başlattı. Bu ekibe başka şehirlerde görev yapan 6 köy öğretmeninde dahil olması ile proje ailesi öğrencileri ile birlikte 48 kişiye yükseldi. Her gün giderek çoğalan bu güzel ekip yaptıkları anketler sonucunda henüz kendi şehrini tanıyamayan bir çok öğrencinin olduğunu görerek çalışmalarının ne kadar yerinde olduğunu bir kere daha gördü. Görevli öğrencilerin araştırma ve seslendirmeleri ile adeta şehir belgeseli tadında videolar yapmaya başlayarak bir çok öğrencinin gidip görmeden öğreneceği, şehri tanıtacağı, kültürünü öğrenip yaşadığı yer ve çevre illeri hakkında hatta haritadaki bir çok il hakkında bilgi sahibi oluyor. 81 ilimize ait türkülerinin olduğu Spotify müzik kanalı oluşturup illerimizin kokusunu kültürel müziklerini bizlerle paylaşıyorlar. Açtıkları sosyal medya hesaplarında illerimiz hakkında herkesin bilgileneceği bilgiler var. Yurt dışı gezilerinden önce insanların kendi ülkesindeki onca güzellikleri görmeleri için canla başla çalışıyorlar. Turizm açısından da bakıldığında ses getirecek olan bu proje Bozhöyük Ortaokulu Matematik Öğretmeni Selen Ziray önderliğinde atılmış en güzel adım. Gezip görmeyi kültürlenmeyi seven öğretmenimiz "Güzel Türkiye'mizin taşı toprağı çok değerli bu ülkenin her şehrinde gezip görülecek yerleri, tadılacak lezzetleri , unutulmayacak tarihi kahramanları, eskilerden günümüze taşınan el sanatları, birbirinden değerli halk ozanları, insanlarımızın geçimini sağlayacak değerli tarım toprakları ile eşsiz bir vatan ve bu vatanın böylesine güzel değerlerini gidip görmeye imkanı olmayan her öğrenci için bizler aracıyız ve böylesine güzel böylesine anlamlı bir projeyi başlatmış olmanın mutluluğu içindeyiz" diyerek pandemi sürecinin bir an önce bitmesini ve öğrencileriyle kültürel geziler yapmak istediğini belirtti. Öğrencilerini ilk olarak kendi memleketi kendi şehri olan Tarsus'a getirmek ve ilk gezilerine şehrinden başlamak istediğini belirtti.
TARSUSLU ÖĞRETMEN SELEN ZİRAY’IN SEVGİ PROJESİ

TARSUSLU ÖĞRETMEN SELEN

ZİRAY’IN SEVGİ PROJESİ

"Tarsus'lu matematik öğretmeni Selen Ziray 2×2 nin 4 ten ibaret olmadığını hayatın matematiğin sevgiyle olduğunu çok güzel bir projeyle hayata geçirmek istiyor."

Antakya'nın "Bozhöyük Ortaokulu" nda görev yapan Tarsuslu duyarlı Matematik öğretmeni Selen Ziray maddi imkansızlıklar yüzünden henüz yaşadığı şehrin merkezini bile göremeyen öğrencilerini de göz önünde bulundurarak Turizm Bakanlığı'nın bile ilgisini çekebilecek bir proje yaptı .

Pandemi sürecindeki yasaklardan dolayı öğrencilerini gezdirip şehrin tarihi yerlerini ve şehrin kültürünü tanıtamayan ve çevre şehirlere öğrencilerini götüremeyen öğretmenin aklına pandemi süreci bitene kadar "Şehrimi ve Çevresini Öğreniyorum " adlı kurduğu proje geldi. Bu proje ile harekete geçen Tarsuslu Selen Öğretmen Antakya Anayazı Ortaokulu Matematik öğretmeni Metin Cevrioğlunu da ekibine dahil ederek "Şehrini ve Çevresini Öğreniyorum" eTwinning projesini başlattı. Bu ekibe başka şehirlerde görev yapan 6 köy öğretmeninde dahil olması ile proje ailesi öğrencileri ile birlikte 48 kişiye yükseldi. Her gün giderek çoğalan bu güzel ekip yaptıkları anketler sonucunda henüz kendi şehrini tanıyamayan bir çok öğrencinin olduğunu görerek çalışmalarının ne kadar yerinde olduğunu bir kere daha gördü. Görevli öğrencilerin araştırma ve seslendirmeleri ile adeta şehir belgeseli tadında videolar yapmaya başlayarak bir çok öğrencinin gidip görmeden öğreneceği, şehri tanıtacağı, kültürünü öğrenip yaşadığı yer ve çevre illeri hakkında hatta haritadaki bir çok il hakkında bilgi sahibi oluyor.

81 ilimize ait türkülerinin olduğu Spotify müzik kanalı oluşturup illerimizin kokusunu kültürel müziklerini bizlerle paylaşıyorlar. Açtıkları sosyal medya hesaplarında illerimiz hakkında herkesin bilgileneceği bilgiler var. Yurt dışı gezilerinden önce insanların kendi ülkesindeki onca güzellikleri görmeleri için canla başla çalışıyorlar. Turizm açısından da bakıldığında ses getirecek olan bu proje Bozhöyük Ortaokulu Matematik Öğretmeni Selen Ziray önderliğinde atılmış en güzel adım.

Gezip görmeyi kültürlenmeyi seven öğretmenimiz

"Güzel Türkiye'mizin taşı toprağı çok değerli bu ülkenin her şehrinde gezip görülecek yerleri, tadılacak lezzetleri , unutulmayacak tarihi kahramanları, eskilerden günümüze taşınan el sanatları, birbirinden değerli halk ozanları, insanlarımızın geçimini sağlayacak değerli tarım toprakları ile eşsiz bir vatan ve bu vatanın böylesine güzel değerlerini gidip görmeye imkanı olmayan her öğrenci için bizler aracıyız ve böylesine güzel böylesine anlamlı bir projeyi başlatmış olmanın mutluluğu içindeyiz"

diyerek pandemi sürecinin bir an önce bitmesini ve öğrencileriyle kültürel geziler yapmak istediğini belirtti. Öğrencilerini ilk olarak kendi memleketi kendi şehri olan Tarsus'a getirmek ve ilk gezilerine şehrinden başlamak istediğini belirtti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.