.

BÜYÜKŞEHİ'DEN MİNİKLERE KIYAFET EVİ

Genel (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 04.01.2021 - 11:00, Güncelleme: 04.01.2021 - 11:00 1505+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİ'DEN MİNİKLERE KIYAFET EVİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN MİNİKLERE KIYAFET EVİ

Mont, bot, eşofman ve spor ayakkabı alımı yapan Büyükşehir Belediyesi sayesinde dar gelirli aileler kışlıklarını Kıyafet Evi’nden ücretsiz tamamlıyor. Büyükşehir Belediyesi Kıyafet Evi bugüne kadar toplam 2 bin 500 aileye, yani yaklaşık 7 bin 500 çocuğa ulaştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kıyafet Evi, kış aylarının gelmesi ile birlikte çocukların mont ve bot ihtiyaçlarını da karşılıyor. Özellikle kış aylarında kullanılması için mont, bot, eşofman ve spor ayakkabı alımı yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı sayesinde aileler kışlıklarını Kıyafet Evi’nden ücretsiz tamamlıyor. Soğuyan havalarda da minikler Kıyafet Evi ile giydiriliyor. Çalışkan: “Çocuklarımız mutlu olsun, yeni yıla umutla başlasınlar diye çalışıyoruz” Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü personeli Nesrin Çalışkan, Kıyafet Evi ile bugüne kadar 2 bin 500 aileye ulaştıklarını belirterek,  “2 bin 500 ailede ortalama 7 bin 500 çocuğumuzu giydirdik. Yeni mont, eşofman takımı, bot ve spor ayakkabı alımı yapıldı. Çocuklarımız yine mutlu olsun diye, yeni yıla umutla başlasınlar diye onlara bunları sağlamaya çalıştık. Amacımız yine her zamanki gibi çocuklarımızı mutlu etmek, soğuk kış günlerinde onları ısıtabilmek. Başvurularımız hala yoğun bir şekilde devam ediyor. Taleplerimiz çok fazla. Geri dönüşlerimiz de çok güzel. Çocuklar buradan çok mutlu ayrılıyor. Biz projemize coşkulu bir şekilde devam ediyoruz”  dedi. Aileler yılda 3 kez başvuru yapabiliyor Asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan aileler, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvurarak Kıyafet Evi hizmetinden faydalanabiliyor. Kıyafet Evi’nden ihtiyaç sahibi yurttaşlar yaz, kış ve okul sezonu olmak üzere yılda 3 kez, elbise ya da ayakkabı alabiliyor. Kıyafet Evi’nde ağırlıklı olarak çocuk kıyafetlerine öncelik veriliyor. Pandemi dolayısıyla randevu sistemi ile çalışılıyor Kıyafet Evi, pandemi dolayısıyla randevu sistemi ile çalışıyor. Hem aileleri bekletmemek, hem de yoğunluğu engellemek isteyen Büyükşehir Belediyesi, aileleri 1 gün öncesinde arayarak haberdar ediyor ve bu hizmetten faydalanacak vatandaşlar randevu günlerinde gelerek kıyafetlerini seçebiliyor.  
BÜYÜKŞEHİR'DEN MİNİKLERE KIYAFET EVİ

Mont, bot, eşofman ve spor ayakkabı alımı yapan Büyükşehir Belediyesi sayesinde dar gelirli aileler kışlıklarını Kıyafet Evi’nden ücretsiz tamamlıyor. Büyükşehir Belediyesi Kıyafet Evi bugüne kadar toplam 2 bin 500 aileye, yani yaklaşık 7 bin 500 çocuğa ulaştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kıyafet Evi, kış aylarının gelmesi ile birlikte çocukların mont ve bot ihtiyaçlarını da karşılıyor. Özellikle kış aylarında kullanılması için mont, bot, eşofman ve spor ayakkabı alımı yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı sayesinde aileler kışlıklarını Kıyafet Evi’nden ücretsiz tamamlıyor. Soğuyan havalarda da minikler Kıyafet Evi ile giydiriliyor.

Çalışkan: “Çocuklarımız mutlu olsun, yeni yıla umutla başlasınlar diye çalışıyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü personeli Nesrin Çalışkan, Kıyafet Evi ile bugüne kadar 2 bin 500 aileye ulaştıklarını belirterek,

 “2 bin 500 ailede ortalama 7 bin 500 çocuğumuzu giydirdik. Yeni mont, eşofman takımı, bot ve spor ayakkabı alımı yapıldı. Çocuklarımız yine mutlu olsun diye, yeni yıla umutla başlasınlar diye onlara bunları sağlamaya çalıştık. Amacımız yine her zamanki gibi çocuklarımızı mutlu etmek, soğuk kış günlerinde onları ısıtabilmek. Başvurularımız hala yoğun bir şekilde devam ediyor. Taleplerimiz çok fazla. Geri dönüşlerimiz de çok güzel. Çocuklar buradan çok mutlu ayrılıyor. Biz projemize coşkulu bir şekilde devam ediyoruz”

 dedi.

Aileler yılda 3 kez başvuru yapabiliyor

Asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan aileler, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvurarak Kıyafet Evi hizmetinden faydalanabiliyor. Kıyafet Evi’nden ihtiyaç sahibi yurttaşlar yaz, kış ve okul sezonu olmak üzere yılda 3 kez, elbise ya da ayakkabı alabiliyor. Kıyafet Evi’nde ağırlıklı olarak çocuk kıyafetlerine öncelik veriliyor.

Pandemi dolayısıyla randevu sistemi ile çalışılıyor

Kıyafet Evi, pandemi dolayısıyla randevu sistemi ile çalışıyor. Hem aileleri bekletmemek, hem de yoğunluğu engellemek isteyen Büyükşehir Belediyesi, aileleri 1 gün öncesinde arayarak haberdar ediyor ve bu hizmetten faydalanacak vatandaşlar randevu günlerinde gelerek kıyafetlerini seçebiliyor.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.