Türkiye-Pakistan İş Forumunda Yatırım Vurgusu Bolat Pakistan’daki Türk Yatırımları 2 Milyar Doları Aştı Dedi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Pakistan’daki Türk yatırımlarının 2 milyar doları aştığını duyurdu. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 1,3 milyar dolar seviyesinde.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye-Pakistan İş Forumunda Yatırım Vurgusu Bolat Pakistan’daki Türk Yatırımları 2 Milyar Doları Aştı Dedi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Pakistan İş ve Yatırım Forumu’nda yaptığı açıklamayla Pakistan’daki Türk yatırımlarının 2 milyar doları aştığını duyurdu. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı forumda Bolat, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin sadece ticaretle sınırlı kalmadığını vurguladı.

Ekonomik İlişkiler ve Yatırım Potansiyeli

Bolat, Türkiye ve Pakistan arasındaki ikili ticaret hacminin 1,2-1,3 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirtti. Yatırımlar, hizmet ticareti, enerji işbirliği ve KOBİ ortaklıkları gibi alanlarda da önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti. Ticaret Bakanlığı’nın, iki ülke arasında Mayıs 2023’te yürürlüğe giren Mal Ticareti Anlaşması’nı daha fazla ürünü kapsayacak şekilde genişletmek için teknik müzakereler yürüttüğünü açıkladı.

Demir-çelik, otomotiv parçaları, plastikler, elektronik tüketim malları, makine, tıbbi cihazlar ve endüstriyel ürünler gibi birçok alanda önemli potansiyel görüldüğünü söyledi. Sanayi ticaretinin yanı sıra hizmetler, yatırımlar ve dijital ekonomi alanlarında da müzakereler planlandığını ekledi.

Pakistan’daki Türk yatırımlarının 2 milyar doları aştığını kaydeden Bolat, karşılıklı yatırımların artmasının ticaret hacmini de genişleteceğini vurguladı. Bilgi teknolojileri, savunma sanayisi, dijital ekonomi ve mühendislik alanlarında da işbirliğinin geliştirileceğini belirtti.

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi ve Karma Ekonomik Komisyonu toplantılarının düzenli olarak yapıldığını hatırlatan Bolat, Türkiye ve Pakistan’ın Mayıs 2023’ten bu yana Tercihli Ticaret Anlaşması çerçevesinde ekonomik ve ticari ilişkilerini hızla geliştirdiğini söyledi. Pakistan’ın siyasi ve ekonomik istikrar ile hızlı kalkınma hedefleri doğrultusunda ilerlediğini gözlemlediklerini ifade etti.

Türkiye’nin Ekonomik Gelişimi ve İhracat Performansı

Bakan Bolat, Türkiye’nin son 23 yılda milli gelirini ve kişi başına düşen milli gelirini dolar bazında 6 kat artırarak 1,6 trilyon dolarlık milli gelire ve 18 bin dolar kişi başına düşen milli gelire ulaştığını belirtti. Yılın ilk 6 ayında yüzde 3,6 artışla 136 milyar dolar mal ihracatı gerçekleştirildiğini ve son 12 aylık dönemde mal ihracatının 278 milyar dolara ulaştığını aktardı. Hizmet ihracatı da dikkate alındığında Türkiye’nin ilk kez 400 milyar dolarlık rekor ihracat seviyesine ulaştığını söyledi.

Türkiye ve Pakistan’ın güçlerini birleştirerek hem halkların refahını artıracağını hem de dünya ekonomisindeki ağırlıklarını yükselteceğini dile getiren Bolat, iki ülke liderlerinin dünya meseleleri ve bölgesel barışa yönelik ortak çalışmalarının da memnuniyet verici sonuçlar verdiğini kaydetti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Gram Altın Güne Düşüşle Başladı Yeni Fiyatlar Açıklandı
Gram Altın Güne Düşüşle Başladı Yeni Fiyatlar Açıklandı
Otomotiv Eylül İhracatında Zirvede Yer Aldı
Otomotiv Eylül İhracatında Zirvede Yer Aldı
Ticaret Bakanı Bolat Birleşik Krallık Ticaret Bakanı ile Görüştü
Ticaret Bakanı Bolat Birleşik Krallık Ticaret Bakanı ile Görüştü
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Mayıs Ayında Yüzde 0,44 Arttı
Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Mayıs Ayında Yüzde 0,44 Arttı
Türkiye AB Araç Ticareti 2025’te 37 Milyar Euroya Ulaştı
Türkiye AB Araç Ticareti 2025’te 37 Milyar Euroya Ulaştı
Haberin Doğru Adresi
Tarsus Gazetesi

Tarafsız, objektif ve en etkili organik haberleriyle Bölgenin en iyi haber sitesidir. Tarsus Haber gazetesi güncel doğru haberin adresi.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması