Dışişleri Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerinin korumasındaki grupların Mescid-i Aksa’daki provokatif eylemlerini sertçe kınadı. Eylemlerin bölge istikrarını tehlikeye attığı belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerinin koruması altındaki aşırılıkçı grupların Mescid-i Aksa’ya yönelik provokatif eylemlerini sert bir dille kınadı. Bakanlık, bu tür eylemlerin bölgedeki istikrarı tehlikeye attığını belirtti.
Yapılan yazılı açıklamada, İsrailli aşırılık yanlısı grupların Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın ve bu sırada İsrail bayrağı açılması, milli marş okunması gibi girişimlerin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Bakanlık, bu eylemleri en güçlü şekilde kınadığını ifade etti.
Açıklamada, bu tür provokatif adımların bölgedeki mevcut istikrarı tehlikeye attığına dikkat çekildi. Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs’ün tarihi ve hukuki statüsünü aşındırmayı hedefleyen bu eylemlerin uluslararası hukukun açık ihlali olduğu belirtildi. Bu durumun bölgede istikrarsızlığı daha da derinleştirme riski taşıdığı kaydedildi.
Bakanlık, İsrail’in Müslüman ve Hristiyan kutsal mekanlarına yönelik sürdürdüğü bu tehlikeli provokasyon ve ihlaller karşısında uluslararası topluma, İsrail üzerindeki baskısını artırması yönündeki çağrısını yineledi.
Yorum Yap