SEÇER, ENGELLERİN ORTADAN KALDIRILDIĞI MERSİN İÇİN İMZA ATTI

KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİYLE MERSİN ARTIK DAHA ERİŞİLEBİLİR BİR KENT OLACAK Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Erişilebilir ve Kapsayıcı Şehirler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni Türkiye’de imzalayan ilk belediye oldu. Başkan Seçer, “Kapsayıcı ve Erişilebilir Şehirler Sözleşmesi’ni imzalamaktan memnuniyet duydum” dedi. MERSİN(FOTOĞRAFLI) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye belediyecilik tarihinde önemli bir adım atarak, ‘Kapsayıcı ve Erişilebilir Şehirler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
SEÇER, ENGELLERİN ORTADAN KALDIRILDIĞI MERSİN İÇİN İMZA ATTI

KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİYLE MERSİN ARTIK DAHA ERİŞİLEBİLİR BİR KENT OLACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Erişilebilir ve Kapsayıcı Şehirler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni Türkiye’de imzalayan ilk belediye oldu. Başkan Seçer, “Kapsayıcı ve Erişilebilir Şehirler Sözleşmesi’ni imzalamaktan memnuniyet duydum” dedi.

MERSİN(FOTOĞRAFLI)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye belediyecilik tarihinde önemli bir adım atarak, ‘Kapsayıcı ve Erişilebilir Şehirler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza attı. Sözleşme kapsamında, Mersin’de yaş almış bireyler, çocuklar ve özel gereksinimli bireylerin kentteki kapsayıcılık ve erişilebilirliklerinin daha da arttırılması hedefleniyor. Sözleşmenin kurucu imzacıları arasında Berlin, Amman, Curitiba, Chicago, Sao Paulo, Laayoune, New York ve Rio de Janeiro kentleri yer alıyor.

“Mersin’in herkes için erişilebilir bir kent olması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Pandemi nedeniyle video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıya katılım göstererek sözleşmeyi imzalayan Başkan Seçer, Mersin’i yaş almışlar, çocuklar ve özel gereksinimli bireyler başta olmak üzere herkes için erişilebilir bir kent haline getirme adına gerekli çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti. 

Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ve UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi Başkanı olarak, Engelliler Günü’nü kutluyor, erişilebilir kentler için çalışma kararlılığımızı vurguluyorum. Kapsayıcı ve Erişilebilir Şehirler Sözleşmesi’ni imzalamaktan memnuniyet duydum. Mersin’den herkese en içten sevgilerimi iletiyorum” dedi.

CITIES FOR ALL Erişilebilir ve Kapsayıcı Şehirler Ağı’nın ‘Herkes için şehirler’ hedefiyle küresel çapta yürüttüğü çalışmaya dahil olan Başkan Seçer, Mersin’de herkes için engellerin kaldırılmasına yönelik önemli bir adım attı.

UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz da konuyla ilgili gönderdiği mektupta, genel nüfusun yüzde 25’ini oluşturan engelli ve yaşlıların yarısından fazlasının şehir ve kasabalarda yaşadığını belirterek, “Bu salgın, insan haklarından yararlanmayı kolaylaştırmak ve daha adil bir kalkınmayı teşvik etmek için farklı aktörler arasında daha fazla işbirliğine ihtiyacımız olduğunu açıkça ortaya koydu” dedi. Saiz, Mersin’in Kapsayıcı ve Erişilebilir Şehirler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni Türkiye’den imzalayan ilk şehir olduğunu vurguladı.

 

Yorum Yap

Benzer Haberler
TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI İLÇE BAŞKANI İSMAİL IŞILAR’DAN İLKYARDIM EĞİTİCİ EĞİTMENİ MURAT CAN FİDAN’A ZİYARET
TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI İLÇE BAŞKANI İSMAİL IŞILAR’DAN İLKYARDIM EĞİTİCİ EĞİTMENİ MURAT CAN FİDAN’A ZİYARET
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: ‘51 DEAŞ şüphelisini yakaladık’  – Videolu Haber
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: ‘51 DEAŞ şüphelisini yakaladık’ – Videolu Haber
Temmuz’da yumurta üretimi geriledi
Temmuz’da yumurta üretimi geriledi
Süt ürünleri üretimi yükselişte
Süt ürünleri üretimi yükselişte
Mersin Limanında 400 Metrelik Gemi…
Mersin Limanında 400 Metrelik Gemi…
Ankara’daki ‘asfalt zorbaları’ gözaltında!
Ankara’daki ‘asfalt zorbaları’ gözaltında!
Haberin Doğru Adresi
Tarsus Gazetesi

Tarafsız, objektif ve en etkili organik haberleriyle Bölgenin en iyi haber sitesidir. Tarsus Haber gazetesi güncel doğru haberin adresi.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması