MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “DEĞİŞEN HAYATLAR PROJESİ”Nİ BAŞLATTI

BÜYÜKŞEHİR, TEK EBEVEYNLİ ÇOCUKLARA VE AİLELERİNE DESTEK OLUYOR Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Değişen Hayatlar Projesi” kapsamında tek ebeveynli çocuklara ve ailelerine yönelik bir çalışma gerçekleştiriyor. Proje ile dezavantajlı koşullarda yaşayan çocukların ailelerine ulaşılarak çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Büyükşehir ekipleri, proje kapsamında 251 aileye ve 494 çocuğa ulaştı. Ücretsiz karşılanacak hizmetlerle ilgili bir…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “DEĞİŞEN HAYATLAR PROJESİ”Nİ BAŞLATTI

BÜYÜKŞEHİR, TEK EBEVEYNLİ ÇOCUKLARA VE AİLELERİNE DESTEK OLUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Değişen Hayatlar Projesi” kapsamında tek ebeveynli çocuklara ve ailelerine yönelik bir çalışma gerçekleştiriyor. Proje ile dezavantajlı koşullarda yaşayan çocukların ailelerine ulaşılarak çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Büyükşehir ekipleri, proje kapsamında 251 aileye ve 494 çocuğa ulaştı. Ücretsiz karşılanacak hizmetlerle ilgili bir bilgi havuzu oluşturan ekipler, online terapi hizmeti ile hukuksal danışmanlık hizmetine başladı. Sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler ise pandemi sonrasında hayatın normale dönmesiyle birlikte organize edilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hayata geçirdiği “Değişen Hayatlar Projesi” kapsamında tek ebeveynli çocuklara ve ailelerine ulaşılıyor. Proje ile dezavantajlı koşullarda yaşayan, anne ya da babasını kaybetmiş çocukların ailelerine telefonla ulaşılarak taleplerinin karşılanması hedefleniyor.

Büyükşehir’in sisteminde kayıtlı olan dezavantajlı aileleri arayan ekipler, şimdiye dek 251 aile ve 494 çocuğa ulaştı. Büyükşehir’in ücretsiz karşılayacağı hizmetlerle ilgili bir bilgi havuzu oluşturan ekipler, online terapi hizmeti ile hukuksal danışmanlık hizmetine başladı. Sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler ise pandemi sonrasında hayatın normale dönmesiyle birlikte organize edilecek.

Kayıp yaşamış ailelerin derdine derman olan proje

“Değişen Hayatlar Projesi” ile çocuklara ve ailelerine yaşadıkları kayıptan dolayı psikolojik destek verilmesi amaçlanıyor. Bireysel ya da grup terapisi ile desteklenecek ailelerden ihtiyaçları doğrultusunda talepleri de alınıyor. En çok alınan talepler arasında ise hukuksal danışmanlık, kaynak kitap ve eğitim desteği yer alıyor. Şimdiye dek ulaşılan 494 çocuğun sportif ve kültürel faaliyetlere yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmeleri ise pandemi sürecinin ardından hayatın normale dönmesiyle birlikte yapılacak.

“Amacımız tek ebevenynli çocukları topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırmak”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Hasbi Salman, projeyi kısa süre önce hayata geçirdiklerini belirterek, “Bu projedeki temel amacımız tek ebeveynli bireylere yönelik yapacağımız çalışmalarla ilgili bir yol haritası çizmekti. Bu kapsamda Akdeniz, Mezitli, Yenişehir ve Toroslar ilçesinde bulunan 251 aileye ulaştık. Toplam 494 çocukla ilgili bilgi aldık. Bu bilgilerin içerisinde akademik ihtiyaçlar ile çocukların yetenekleriyle ilgili bilgileri alıp bir havuz oluşturduk. Temel amacımız tek ebevenynli bireylere yönelik bu çalışmayı yaparak çocukları topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırmak” dedi.

“Proje ile ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Psikolog Dilan Dinler, “Değişen Hayatlar Projesi kapsamında tek ebevenyli ailelere ve çocuklara online olarak bireysel ve grup terapisi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Proje kapsamında bu hizmete ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yap

Benzer Haberler
TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI İLÇE BAŞKANI İSMAİL IŞILAR’DAN İLKYARDIM EĞİTİCİ EĞİTMENİ MURAT CAN FİDAN’A ZİYARET
TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI İLÇE BAŞKANI İSMAİL IŞILAR’DAN İLKYARDIM EĞİTİCİ EĞİTMENİ MURAT CAN FİDAN’A ZİYARET
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: ‘51 DEAŞ şüphelisini yakaladık’  – Videolu Haber
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: ‘51 DEAŞ şüphelisini yakaladık’ – Videolu Haber
Temmuz’da yumurta üretimi geriledi
Temmuz’da yumurta üretimi geriledi
Süt ürünleri üretimi yükselişte
Süt ürünleri üretimi yükselişte
Mersin Limanında 400 Metrelik Gemi…
Mersin Limanında 400 Metrelik Gemi…
Ankara’daki ‘asfalt zorbaları’ gözaltında!
Ankara’daki ‘asfalt zorbaları’ gözaltında!
Haberin Doğru Adresi
Tarsus Gazetesi

Tarafsız, objektif ve en etkili organik haberleriyle Bölgenin en iyi haber sitesidir. Tarsus Haber gazetesi güncel doğru haberin adresi.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması