Konyaaltı İlkokulu’nun yıl sonu halk oyunları şenliği, öğrencilerin yöresel dansları ve özel koreografileriyle Antalya’da unutulmaz bir geceye dönüştü. Etkinlikte vatan sevgisi ve kültürel miras vurgusu yapıldı.
Antalya’da düzenlenen Konyaaltı İlkokulu yıl sonu halk oyunları şenliği, öğrencilerin yöresel oyunları ve özel koreografileriyle izleyicilere renkli bir gece yaşattı. Okul bahçesinde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, Anadolu’nun farklı yörelerine ait halk danslarını sahneledi.
Konyaaltı İlkokulu’nun ev sahipliği yaptığı şenliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gürcan, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Programın ilk bölümünde öğrenciler, “Masal” adlı koreografili dans gösterisiyle büyük alkış aldı. Gösteri, okul bahçesini açık hava sahnesine dönüştürdü.
Şenliğin ikinci bölümünde “Bir Hilal Uğruna (SAYGI)” adlı özel koreografi sahnelendi. Bu gösteri, vatan sevgisi, milli birlik ve şehitlere saygı temalarını işleyerek duygu dolu anlar yaşattı. İzleyiciler, performans sonunda öğrencileri uzun süre ayakta alkışladı.
Gece boyunca öğrenciler zeybek, halay, horon ve bar gibi Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk oyunlarını sergiledi. Renkli kostümler ve yöresel ezgilerle süslenen gösteriler izleyicilerden tam not aldı.
Okul Müdürü Mehmet Akay, açılış konuşmasında halk oyunlarının kültürel mirasın yaşatılmasındaki önemine vurgu yaptı. Akay, öğrencilerin sahnede emek, disiplin ve takım ruhunu sergilediğini belirtti. Etkinlik, kabak kemane virtüözü Uğur Önür’ün türküleriyle renklendi. Sanatçının performansı, halk oyunlarıyla birleşerek geceye Anadolu kültürünün izlerini taşıdı.
Okul yönetimi, öğrencilerin uzun süreli özverili hazırlıklarının sosyal, kültürel ve özgüven gelişimlerine katkı sağladığını ifade etti. Program sonunda emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere, velilere, orkestra ekibine ve sanatçı Uğur Önür’e teşekkür edildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının öne çıktığı şenlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
Yorum Yap