Adalet Bakanı Akın Gürlek, İzmir’de bir iş insanının kadınları hedef alan ifadeleri sonrası başlatılan soruşturmayı duyurdu. Gürlek, kadın onurunu zedeleyen söylemlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bir iş insanının katıldığı açılış programında kadınları ve belirli bir etnik kimliği hedef alan ifadeler üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resen soruşturma başlattığını duyurdu.
Bakan Gürlek, adaletin herkes için eşit işlediğini vurgulayarak, yargının servet, unvan veya statüye bakmaksızın insan onurunu ve hukuku koruduğunu belirtti.
Gürlek, kadınların onurunu zedeleyen ve toplumsal hassasiyetlere aykırı söylemlerin kabul edilemeyeceğini ifade etti. Bu tür ifadelerin mizah veya fıkra adı altında dahi olsa nezaketsizliği gidermeyeceğini vurguladı.
Toplumun temel direği olan kadınların onuruna ve tüm vatandaşlara yönelik ayrımcı yaklaşımlara karşı kararlılıkla durmaya devam edeceklerini belirtti.
Yorum Yap