Adalet Bakanı Akın Gürlek, Manisa’da 2010’da yaşanan ve faili meçhul kalan bebek ölümü dosyasının 16 yıl sonra topuk kanı verileriyle aydınlatıldığını duyurdu. Soruşturma kapsamında gözaltılar var.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Manisa’da 2010 yılında meydana gelen bir bebek ölümüne ilişkin soruşturmanın sonuçlandığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı’nın topuk kanı verileri üzerinden yapılan detaylı incelemeler, olayın aydınlatılmasında kilit rol oynadı.
Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı’nın geçmiş yıllara ait dosyaları titizlikle incelediğini belirtti. Bu kapsamda öncelik verilen 2010 Manisa bebek ölümü vakasıyla ilgili sis perdesinin kaldırıldığını ifade etti.
Sağlık Bakanlığı topuk kanı verilerinin bu ay yapılan çapraz sorgulamaları, 16 yıl sonra olayın aydınlatılmasında dönüm noktası oldu. Nüfus kayıtları, sağlık verileri ve tanık beyanlarıyla birlikte topuk kanı kayıtlarının incelenmesiyle, bebeğini çöp konteynerinin yanına bıraktığı belirlenen şüpheli ile olaya iştirak ettiği düşünülen kardeşi hakkında gözaltı kararı alındı.
İçişleri Bakanlığı ile kurulan koordinasyon, adli ve emniyet birimlerinin çalışmaları ve bakanlık veri tabanlarından elde edilen analizler sonucunda olay aydınlatıldı. Şüpheliler hakkında “altsoyu kasten öldürme” suçu kapsamında adli işlem başlatıldı.
Bakan Gürlek, hukuk devletinin mazlumun hakkını aramakla görevli olduğunu vurguladı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne, olayın aydınlatılmasındaki özverili çalışmaları için teşekkür etti. Hakikati ortaya çıkarmak için sabırla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Yorum Yap