.

GÜLTAK ALEVİLERE DESTEK KONUŞMASI YAPTI

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 14.07.2021 - 09:08, Güncelleme: 14.07.2021 - 09:08 1251+ kez okundu.
 

GÜLTAK ALEVİLERE DESTEK KONUŞMASI YAPTI

Akdeniz Belediye Başkanı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında çağrıda bulundu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci birleşiminde söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; sadece Mezitli Alevi Kültür Derneği değil; Toroslar Cem Evi, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği ile Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı’na da maddi destek verilmesi çağrısı yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı 2021 mali yılı bütçesinden, Mezitli Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi’ne 1 milyon TL maddi yardımda bulunulması ile ilgili gündem maddesi de görüşüldü. Bu gündemle ilgili Meclis toplantısında söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; sadece Mezitli Alevi Kültür Derneği’ne değil, Toroslar Cem Evi, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği ile Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı’na da maddi destek verilmesi çağrısında bulundu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e seslenen Başkan Mustafa Gültak şöyle konuştu; “Toroslar Cem Evi’nin ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın idarenizde bekleyen birer dilekçesi var. Ayrıca Kilikya Derneği’nin Yenişehir bölgesinde bitmemiş, yıllardır bekleyen büyük bir külliyesi var. Onun dışında Yenişehir’de yine Cem Evi’nin üst katında cem etmek isteyen değerli Alevi kardeşlerimiz var. Mezitli Cemevi Başkanımız ve Alevi Federasyonu Başkanımız bizi ziyaret etti. Bizler de her türlü desteği kendilerine vereceğimizi söyledik.” “Cumhur İttifakı olarak destek veriyoruz” İmkân olsa, Meclis’e getirilen 1 milyon TL’den daha destek vermek istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Gültak, “Fakat tekrar altını çizmek istiyorum; Toroslar Cemevi’nin ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın dilekçeleri idarenizde bekliyor. Ayrıca Yenişehir Cemevi’nin üst katı açılmayı bekliyor. Kilikya Derneği’nin Yenişehir’deki külliyesi de ibadet için sizlerin ve bizlerin desteğini bekliyor. Burada benim görüşüm olumlu. Tahmin ediyorum; Cumhur İttifakı üyesi MHP’li arkadaşlarımız da benim gibi düşünüyor. Federasyon Başkanına da söylemiştim. Ama biz bir an önce bu dernekler ve vakfımızın da gündeme alınmasını istiyoruz. Bu kardeşlerimizin de en kısa zamanda rahatça ve ferah şekilde ibadet etmelerini istiyoruz” diye konuştu. Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; özellikle Yenişehir Cemevi ve Kilikya Nehir Derneği’nin büyük sıkıntıları olduğunun altını çizdiği konuşmasında; yine Meclis’e seslenerek; “Umarım Ağustos ayında onlarla ilgili müjdeli bir haber getirirsiniz ve gündeminize alırsınız. Onları da oylarız. Alevi kardeşlerimiz de kendilerini dışlanmış hissetmezler veya bize bakılmıyor demezler” ifadelerini kaydetti.
Akdeniz Belediye Başkanı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında çağrıda bulundu


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci birleşiminde söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; sadece Mezitli Alevi Kültür Derneği değil; Toroslar Cem Evi, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği ile Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı’na da maddi destek verilmesi çağrısı yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı 2021 mali yılı bütçesinden, Mezitli Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi’ne 1 milyon TL maddi yardımda bulunulması ile ilgili gündem maddesi de görüşüldü. Bu gündemle ilgili Meclis toplantısında söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; sadece Mezitli Alevi Kültür Derneği’ne değil, Toroslar Cem Evi, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği ile Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı’na da maddi destek verilmesi çağrısında bulundu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e seslenen Başkan Mustafa Gültak şöyle konuştu; “Toroslar Cem Evi’nin ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın idarenizde bekleyen birer dilekçesi var. Ayrıca Kilikya Derneği’nin Yenişehir bölgesinde bitmemiş, yıllardır bekleyen büyük bir külliyesi var. Onun dışında Yenişehir’de yine Cem Evi’nin üst katında cem etmek isteyen değerli Alevi kardeşlerimiz var. Mezitli Cemevi Başkanımız ve Alevi Federasyonu Başkanımız bizi ziyaret etti. Bizler de her türlü desteği kendilerine vereceğimizi söyledik.” “Cumhur İttifakı olarak destek veriyoruz” İmkân olsa, Meclis’e getirilen 1 milyon TL’den daha destek vermek istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Gültak, “Fakat tekrar altını çizmek istiyorum; Toroslar Cemevi’nin ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın dilekçeleri idarenizde bekliyor. Ayrıca Yenişehir Cemevi’nin üst katı açılmayı bekliyor. Kilikya Derneği’nin Yenişehir’deki külliyesi de ibadet için sizlerin ve bizlerin desteğini bekliyor. Burada benim görüşüm olumlu. Tahmin ediyorum; Cumhur İttifakı üyesi MHP’li arkadaşlarımız da benim gibi düşünüyor. Federasyon Başkanına da söylemiştim. Ama biz bir an önce bu dernekler ve vakfımızın da gündeme alınmasını istiyoruz. Bu kardeşlerimizin de en kısa zamanda rahatça ve ferah şekilde ibadet etmelerini istiyoruz” diye konuştu.  Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; özellikle Yenişehir Cemevi ve Kilikya Nehir Derneği’nin büyük sıkıntıları olduğunun altını çizdiği konuşmasında; yine Meclis’e seslenerek; “Umarım Ağustos ayında onlarla ilgili müjdeli bir haber getirirsiniz ve gündeminize alırsınız. Onları da oylarız. Alevi kardeşlerimiz de kendilerini dışlanmış hissetmezler veya bize bakılmıyor demezler” ifadelerini kaydetti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.