.

Erdoğan: CHP'nin İş Bankası hisseleri hazineye devredilmeli

Genel 17.09.2018 - 06:40, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 2180+ kez okundu.
 

Erdoğan: CHP'nin İş Bankası hisseleri hazineye devredilmeli

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası Türkiye'ye dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.  CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri yeniden tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin İş bankası ortaklığındaki yüzde 28'lik hissenin hazineye devredilmesini istedi. İş Bankası Yönetiminde 4 CHP Üyesi Ekonomiden, yerel seçimlerdeki ittifaka kadar birçok konuda değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Bankası'ndaki CHP hisselerini hatırlattı. Siyasi partilerin banka kuramayacağının altını çizen Erdoğan, hisselerin CHP'ye Atatürk'ten kaldığını hatırlatarak banka yönetimindeki 4 CHP'linin görevini sorguladı. CHP'nin Hisseleri Hazineye Devredilmeli Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ten kalan hisselerin hazineye devredilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili tüm sözleri: "Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayun’undan dediğim, İş Bankası hisselerinin %28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse hazineye girer. Öyle mi? Basın mensupları olarak siz de inceleyin bence bu konuyu." Yüzde 28,09'luk Hisse Bilindiği üzere İş Bankası'nın yüzde 28,09'luk hissesi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olarak CHP'ye kalmıştı.
Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası Türkiye'ye dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.  CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri yeniden tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin İş bankası ortaklığındaki yüzde 28'lik hissenin hazineye devredilmesini istedi.

İş Bankası Yönetiminde 4 CHP Üyesi

Ekonomiden, yerel seçimlerdeki ittifaka kadar birçok konuda değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Bankası'ndaki CHP hisselerini hatırlattı. Siyasi partilerin banka kuramayacağının altını çizen Erdoğan, hisselerin CHP'ye Atatürk'ten kaldığını hatırlatarak banka yönetimindeki 4 CHP'linin görevini sorguladı.

CHP'nin Hisseleri Hazineye Devredilmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ten kalan hisselerin hazineye devredilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili tüm sözleri:
"Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayun’undan dediğim, İş Bankası hisselerinin %28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse hazineye girer. Öyle mi? Basın mensupları olarak siz de inceleyin bence bu konuyu."

Yüzde 28,09'luk Hisse

Bilindiği üzere İş Bankası'nın yüzde 28,09'luk hissesi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olarak CHP'ye kalmıştı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.