.

Çocuklara sosyal uyum eğitimi verildi

Genel 13.02.2019 - 07:00, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 2231+ kez okundu.
 

Çocuklara sosyal uyum eğitimi verildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi tarafından 60 çocuğa sosyal uyum eğitimi verildi.UNICEF ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından illerde çocuk hakları çocuk komitesi tarafından yürütülen Sosyal Uyum Projesi kapsamında Türk ve yabancı uyruklu çocuklara eğitim veriliyor. Projeyle çocuklara birlikte yaşama kültürü, çocukların acil durumlarda baş vurabilecekleri merkezler ve çocuğun yüksek yararı konularında bilgiler aktarılıyor. Bu kapsamanda Mersin’de de Akdeniz Belediyesi’nin Karacailyas’da bulunan toplantı salonunda 60 çocuğa, uyum eğitimi verildi. İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, "Sosyal uyum projesi sayesinde çocuklarımız gezi, sinema, spor gibi etkinliklerden faydalanmaktadır. Ayrıca farklı yerlerde ve zamanlarda farklı kültürlerle tanışmaktadır. 2018 yılında 3 bin 312 çocuğumuza sosyal uyum eğitimi verdik. Bunun yanında gezi, piknik, sinema gibi çeşitli sosyal faaliyetlerde de bulundular. Bu yılda benzer etkinliklerimiz devam edecektir. Amacımız çocuklarımıza milli kültürümüzü ve milli değerlerimizi tanıtmaktır. Bunu yaparken çocuklarımıza çevre, doğa ve hayvan sevgisi gibi değerleri de kazandırmaktayız" dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi tarafından 60 çocuğa sosyal uyum eğitimi verildi.
UNICEF ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından illerde çocuk hakları çocuk komitesi tarafından yürütülen Sosyal Uyum Projesi kapsamında Türk ve yabancı uyruklu çocuklara eğitim veriliyor. Projeyle çocuklara birlikte yaşama kültürü, çocukların acil durumlarda baş vurabilecekleri merkezler ve çocuğun yüksek yararı konularında bilgiler aktarılıyor. Bu kapsamanda Mersin’de de Akdeniz Belediyesi’nin Karacailyas’da bulunan toplantı salonunda 60 çocuğa, uyum eğitimi verildi. İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, "Sosyal uyum projesi sayesinde çocuklarımız gezi, sinema, spor gibi etkinliklerden faydalanmaktadır. Ayrıca farklı yerlerde ve zamanlarda farklı kültürlerle tanışmaktadır. 2018 yılında 3 bin 312 çocuğumuza sosyal uyum eğitimi verdik. Bunun yanında gezi, piknik, sinema gibi çeşitli sosyal faaliyetlerde de bulundular. Bu yılda benzer etkinliklerimiz devam edecektir. Amacımız çocuklarımıza milli kültürümüzü ve milli değerlerimizi tanıtmaktır. Bunu yaparken çocuklarımıza çevre, doğa ve hayvan sevgisi gibi değerleri de kazandırmaktayız" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.