.

CHP’li AKILLI süt üreticilerine sahip çıktı

Genel 01.01.1970 - 02:00, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 1066+ kez okundu.
 

CHP’li AKILLI süt üreticilerine sahip çıktı

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet AKILLI süt sanayi sektörü tarafından süt alımının durdurulmasına tepki göstererek, çiftçinin hem üzgün hem de öfkeli olduğunu söyledi.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet AKILLI süt sanayi sektörü tarafından süt alımının durdurulmasına tepki göstererek, çiftçinin hem üzgün hem de öfkeli olduğunu söyledi.   Bayram öncesi ve bayram süresince Ankara’da ve Türkiye genelinde süt alım noktaları ve sanayicinin çiftçinin ürettiği sütü almayacağını açıklamasının kendilerini derinden üzdüğünü söyleyen AKILLI, “Tam kapanma kararı ile ve Ramazan Bayramı tatilinin de araya girmesiyle süt sanayisinde yığılma meydana geldi. Marketlerin ve tüketim noktalarının kapalı olması da buna bahane oldu. Nihayetinde de süt alımı durduruldu.” dedi.   Perakende sektöründe süt ürünlerinin fahiş fiyatlarla market raflarında yer aldığını belirten AKILLI, yapılan son uygulamalarla süt üreticisi ile birlikte tüketicinin de cezalandırıldığını söyledi. İl Başkanı AKILLI şöyle dedi: ‘Cenaze bekler, süt beklemez’ denilen bir sektöre acil müdahale edilmesi gerekiyor. Fakat Tarım ve Orman Bakanlığı’nın olaya duyarsız kalması, acil eylem planının olmaması oldukça zor durumda olan süt üreticisini çaresiz bıraktı. Oysa böyle dönemlerde, bölgelerdeki süt hızlıca toplatılarak süt tozuna dönüştürülebilir. Yine toplanılan sütler ihtiyaç sahiplerine belirli merkezlerde dağıtılabilir. Süt üreticisi hem üzgün hem öfkeli. Üreticiler; yem fiyatlarının başını alıp gittiğini, ürettikleri sütün maliyetinin karşılanamadığını söylüyor. Üreticiler, hayvanlarının kesime verilmesini isteyecek noktaya geldi. Yaklaşan Kurban Bayramı’nı bari rahat geçirmek isteyen üreticiler, hayvanları satalım da başımız rahatlasın diyerek isyan ediyor.
CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet AKILLI süt sanayi sektörü tarafından süt alımının durdurulmasına tepki göstererek, çiftçinin hem üzgün hem de öfkeli olduğunu söyledi.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet AKILLI süt sanayi sektörü tarafından süt alımının durdurulmasına tepki göstererek, çiftçinin hem üzgün hem de öfkeli olduğunu söyledi.
 
Bayram öncesi ve bayram süresince Ankara’da ve Türkiye genelinde süt alım noktaları ve sanayicinin çiftçinin ürettiği sütü almayacağını açıklamasının kendilerini derinden üzdüğünü söyleyen AKILLI, “Tam kapanma kararı ile ve Ramazan Bayramı tatilinin de araya girmesiyle süt sanayisinde yığılma meydana geldi. Marketlerin ve tüketim noktalarının kapalı olması da buna bahane oldu. Nihayetinde de süt alımı durduruldu.” dedi.
 
Perakende sektöründe süt ürünlerinin fahiş fiyatlarla market raflarında yer aldığını belirten AKILLI, yapılan son uygulamalarla süt üreticisi ile birlikte tüketicinin de cezalandırıldığını söyledi. İl Başkanı AKILLI şöyle dedi: ‘Cenaze bekler, süt beklemez’ denilen bir sektöre acil müdahale edilmesi gerekiyor. Fakat Tarım ve Orman Bakanlığı’nın olaya duyarsız kalması, acil eylem planının olmaması oldukça zor durumda olan süt üreticisini çaresiz bıraktı. Oysa böyle dönemlerde, bölgelerdeki süt hızlıca toplatılarak süt tozuna dönüştürülebilir. Yine toplanılan sütler ihtiyaç sahiplerine belirli merkezlerde dağıtılabilir. Süt üreticisi hem üzgün hem öfkeli. Üreticiler; yem fiyatlarının başını alıp gittiğini, ürettikleri sütün maliyetinin karşılanamadığını söylüyor. Üreticiler, hayvanlarının
kesime verilmesini isteyecek noktaya geldi. Yaklaşan Kurban Bayramı’nı bari rahat geçirmek isteyen üreticiler, hayvanları satalım da başımız rahatlasın diyerek isyan ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.