.

Burhanettin Kocamaz: itfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan bir meslek

Genel 24.09.2018 - 13:26, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 2365+ kez okundu.
 

Burhanettin Kocamaz: itfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan bir meslek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, itfaiyeciliğin, birçok riski beraberinde taşıyan bir meslek olmakla beraber, aynı zamanda büyük sorumluluk gerektirdiğini söyledi. Kocamaz, ’İtfaiye Haftası’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, itfaiye teşkilatının, belediyenin en önemli kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek, "Halkımızın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla büyük bir özveriyle görevlerini ifa eden itfaiye teşkilatımız, bu görevlerini yerine getirirken hayatlarını hiçe sayarak, canla başla çalışmaktadırlar. Her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, ailelerini geride bırakan, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan bütün itfaiye çalışanları, tüm risklere rağmen kuruluş amacını, ‘karşılıksız yardım’ anlayışından alarak, başkalarına yardımcı olabilmek için büyük bir özveri ve gayretle, gerekirse canları pahasına görevlerini yerine getirmektedirler" dedi. Kocamaz, yangın ve kurtarma çalışmalarında, gece-gündüz, bayram-tatil demeden, fedakarca görev yapan tüm teşkilat mensuplarının haftasını kutladığını kaydederek, başarı dileklerinde bulundu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, itfaiyeciliğin, birçok riski beraberinde taşıyan bir meslek olmakla beraber, aynı zamanda büyük sorumluluk gerektirdiğini söyledi. Kocamaz, ’İtfaiye Haftası’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, itfaiye teşkilatının, belediyenin en önemli kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek,
"Halkımızın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla büyük bir özveriyle görevlerini ifa eden itfaiye teşkilatımız, bu görevlerini yerine getirirken hayatlarını hiçe sayarak, canla başla çalışmaktadırlar. Her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, ailelerini geride bırakan, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan bütün itfaiye çalışanları, tüm risklere rağmen kuruluş amacını, ‘karşılıksız yardım’ anlayışından alarak, başkalarına yardımcı olabilmek için büyük bir özveri ve gayretle, gerekirse canları pahasına görevlerini yerine getirmektedirler"
dedi. Kocamaz, yangın ve kurtarma çalışmalarında, gece-gündüz, bayram-tatil demeden, fedakarca görev yapan tüm teşkilat mensuplarının haftasını kutladığını kaydederek, başarı dileklerinde bulundu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.