.

BERDAN BARAJI’NDA Kİ TEMİZLİK ÇALIŞMASINDA ARAÇ LASTİKLERİ BİLE ÇIKTI!

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBH) - Mersin Blok Haber | 12.01.2021 - 08:41, Güncelleme: 12.01.2021 - 08:41 2496+ kez okundu.
 

BERDAN BARAJI’NDA Kİ TEMİZLİK ÇALIŞMASINDA ARAÇ LASTİKLERİ BİLE ÇIKTI!

BERDAN BARAJI’NDA Kİ TEMİZLİK ÇALIŞMASINDA ARAÇ LASTİKLERİ BİLE ÇIKTI!

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS BERDAN BARAJI’NDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI KURAKLIK NEDENİYLE SU SEVİYESİ DÜŞEN BERDAN BARAJI’NDA KAPSAMLI TEMİZLİK ARAÇ LASTİKLERİ BİLE ÇIKTI! Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri, Mersin merkez ve Tarsus ilçesinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı, kuraklık nedeniyle su seviyesinin oldukça düştüğü Berdan Barajı’nda kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Suların çekilmesiyle ortaya çıkan toprak alanda, çoğunluğunu evsel atıkların oluşturduğu çöpler temizlendi. Baraj ana kapak bölgesi ve İncirlikuyu Mahallesi çevresi başta olmak üzere birçok noktada gerçekleştirilen çalışmada toplanan çöpler kamyonlarla taşındı. MERSİN (FOTOĞRAFLI/GÖRÜNTÜLÜ) Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevrenin ve doğanın korunması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yeşil bir Mersin için yoğun çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, kritik noktalarda oluşan kirliliğin önüne geçilmesi için de faaliyetlerini sürdürüyor. Mersin merkez ve Tarsus’un içme suyu ihtiyacını karşılayan, yaşanan kuraklık nedeniyle su debisi oldukça düşen Berdan Baraj gölü havzasında Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri tarafından temizlik çalışması gerçekleştirildi. Otomobil lastikleri bile bulundu Baraj göl yatağında kuraklık nedeniyle debinin oldukça düşmesiyle birlikte toprak alanda evsel atıkların oluşturduğu çöpler ortaya çıktı. Baraj ana kapak bölgesi ve İncirlikuyu Mahallesi çevresi başta olmak üzere birçok noktada 25 personelin görev almasıyla yürütülen çalışma kapsamında barajdan cam şişe, poşet gibi atıklar başta olmak üzere çöpler ve araç lastikleri çıkarıldı. Temizlik faaliyeti kapsamında su yüzeyinde bulunan çöpler de ekipler tarafından toplanarak, kamyonlarla taşındı. “Berdan Baraj gölü bölgemizin en önemli hayat damarlarından biri” Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, baraj havzasında yaşanan kirliliğin üzücü verici olduğunu kaydederek, “Berdan Baraj gölü, bölgemizin en önemli hayat damarlarından biri. Mersin merkez ve Tarsus’un içme suyunu karşılayan barajda, yaşanan kuraklık nedeniyle su debisinin düşmesi ve toprak alanın ortaya çıkmasıyla çoğunluğunu evsel atıkların oluşturduğu çöpler de gün yüzüne çıktı” dedi. Büyükşehir ve MESKİ ekiplerinin ortak çalışması ile baraj havzasında detaylı temizlik çalışması yapıldığını belirten Boltaç, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer, çevre konusunda oldukça duyarlı. Bu noktada ekiplerimiz özverili şekilde çalışma yürüterek baraj gölünde detaylı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Çıkan çöpleri görünce gerçekten üzüldüm. Sağlığımız için oldukça önemli olan çevre temizliği konusunda hepimize görevler düşüyor. İçme suyunun, sağlığın ve toprağın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seren bir süreç yaşıyoruz. Umarım bundan sonraki süreçte çevre temizliği konusunda herkes daha duyarlı olacaktır” diye konuştu.
BERDAN BARAJI’NDA Kİ TEMİZLİK ÇALIŞMASINDA ARAÇ LASTİKLERİ BİLE ÇIKTI!

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS BERDAN BARAJI’NDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

KURAKLIK NEDENİYLE SU SEVİYESİ DÜŞEN BERDAN BARAJI’NDA KAPSAMLI TEMİZLİK

ARAÇ LASTİKLERİ BİLE ÇIKTI!

Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri, Mersin merkez ve Tarsus ilçesinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı, kuraklık nedeniyle su seviyesinin oldukça düştüğü Berdan Barajı’nda kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Suların çekilmesiyle ortaya çıkan toprak alanda, çoğunluğunu evsel atıkların oluşturduğu çöpler temizlendi. Baraj ana kapak bölgesi ve İncirlikuyu Mahallesi çevresi başta olmak üzere birçok noktada gerçekleştirilen çalışmada toplanan çöpler kamyonlarla taşındı.

MERSİN (FOTOĞRAFLI/GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevrenin ve doğanın korunması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yeşil bir Mersin için yoğun çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, kritik noktalarda oluşan kirliliğin önüne geçilmesi için de faaliyetlerini sürdürüyor.

Mersin merkez ve Tarsus’un içme suyu ihtiyacını karşılayan, yaşanan kuraklık nedeniyle su debisi oldukça düşen Berdan Baraj gölü havzasında Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri tarafından temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Otomobil lastikleri bile bulundu

Baraj göl yatağında kuraklık nedeniyle debinin oldukça düşmesiyle birlikte toprak alanda evsel atıkların oluşturduğu çöpler ortaya çıktı. Baraj ana kapak bölgesi ve İncirlikuyu Mahallesi çevresi başta olmak üzere birçok noktada 25 personelin görev almasıyla yürütülen çalışma kapsamında barajdan cam şişe, poşet gibi atıklar başta olmak üzere çöpler ve araç lastikleri çıkarıldı. Temizlik faaliyeti kapsamında su yüzeyinde bulunan çöpler de ekipler tarafından toplanarak, kamyonlarla taşındı.

“Berdan Baraj gölü bölgemizin en önemli hayat damarlarından biri”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, baraj havzasında yaşanan kirliliğin üzücü verici olduğunu kaydederek, “Berdan Baraj gölü, bölgemizin en önemli hayat damarlarından biri. Mersin merkez ve Tarsus’un içme suyunu karşılayan barajda, yaşanan kuraklık nedeniyle su debisinin düşmesi ve toprak alanın ortaya çıkmasıyla çoğunluğunu evsel atıkların oluşturduğu çöpler de gün yüzüne çıktı” dedi.

Büyükşehir ve MESKİ ekiplerinin ortak çalışması ile baraj havzasında detaylı temizlik çalışması yapıldığını belirten Boltaç, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer, çevre konusunda oldukça duyarlı. Bu noktada ekiplerimiz özverili şekilde çalışma yürüterek baraj gölünde detaylı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Çıkan çöpleri görünce gerçekten üzüldüm. Sağlığımız için oldukça önemli olan çevre temizliği konusunda hepimize görevler düşüyor. İçme suyunun, sağlığın ve toprağın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seren bir süreç yaşıyoruz. Umarım bundan sonraki süreçte çevre temizliği konusunda herkes daha duyarlı olacaktır” diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.