Savaş mağduru olan Suriyeli Muhammed devlet korumasında

Suriye’deki iç savaşta atılan bir bomba sonucu vücudu yanıklar içerisinde kalan, bir gözünü kaybeden ve aynı savaşta babası öldükten sonra Türkiye’ye sığınan 8 yaşındaki Muhammed Ali’nin tedavisine Mersin’de başlandı. Vücudundaki yanıklar sebebiyle Antalya’da tedavisi sürerken amcası tarafından Mersin’e getirilen ve çöp toplarken polis ekiplerince bulunan Muhammed Ali, savcılık kararıyla devlet korumasına alındı. Aile, Çalışma ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Savaş mağduru olan Suriyeli Muhammed devlet korumasında

Suriye’deki iç savaşta atılan bir bomba sonucu vücudu yanıklar içerisinde kalan, bir gözünü kaybeden ve aynı savaşta babası öldükten sonra Türkiye’ye sığınan 8 yaşındaki Muhammed Ali’nin tedavisine Mersin’de başlandı.
Vücudundaki yanıklar sebebiyle Antalya’da tedavisi sürerken amcası tarafından Mersin’e getirilen ve çöp toplarken polis ekiplerince bulunan Muhammed Ali, savcılık kararıyla devlet korumasına alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesi’ne yerleştirilen çocuğun, her türlü barınma, tedavi ve bakımının kurum tarafından karşılanacağı bildirildi.

Bu doğrultuda savaş mağduru Muhammed Ali, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Meryem Bursa tarafından tedavisine başlanmak üzere Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü. Yanık ünitesinde ilk tetkikleri yapılan çocuğun, ilk etapta bileklerindeki eklem yerlerinin tedavisine başlanacağı, ardından yüz kısmına geçileceği belirtildi. Ancak, öncesinde yaklaşık 1 aylık bir psikolojik destek sürecine ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Muhammed’in ilk kontrollerinin iyi geçtiğini belirten İl Müdürü Veysel Topkaya, çocuğun devlet korumasına alındığını ve tüm ihtiyaçlarının kurum tarafından karşılanacağını söyledi. Topkaya,

“Konuyu yakından takip ediyoruz. Muhammed’in tedavisine Mersin’de devam edilecek. Doktorlar, öncelikle bileklerindeki eklem yerlerine müdahale edilmesi gerektiğini söylediler. Ardından yüz kısmının tedavisine başlanacak. Tedavi süresince elimizden geleni yapacağız”

dedi.

Öte yandan bir gazetede, çocuğun amcası tarafından dilendirilmek için Antalya’daki hastaneden kaçırıldığı yönündeki haberlerin ise asılsız olduğu ifade edildi. Çocuğun amcasına oldukça düşkün olduğu, Antalya’da tedavi sürecinin başlamaması üzerine yeğenini alarak Mersin’de getirdiği belirtildi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Arne Slot Liverpool’dan Ayrıldı Premier Lig Şampiyonluğu Sonrası Sürpriz Karar
Arne Slot Liverpool’dan Ayrıldı Premier Lig Şampiyonluğu Sonrası Sürpriz Karar
Crystal Palace Rayo Vallecano UEFA Konferans Ligi Finali Canlı Anlatım
Crystal Palace Rayo Vallecano UEFA Konferans Ligi Finali Canlı Anlatım
Beşiktaş Galatasaray’ı Farklı Mağlup Etti Seride 1-0 Öne Geçti
Beşiktaş Galatasaray’ı Farklı Mağlup Etti Seride 1-0 Öne Geçti
Beşiktaş Filipe Luis İçin Portekiz’de Teknik Direktör Arayışında
Beşiktaş Filipe Luis İçin Portekiz’de Teknik Direktör Arayışında
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki Olası Rakipleri Belli Oldu
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki Olası Rakipleri Belli Oldu
Olympiakos Real Madrid’i Devirerek 13 Yıl Sonra EuroLeague Şampiyonu Oldu
Olympiakos Real Madrid’i Devirerek 13 Yıl Sonra EuroLeague Şampiyonu Oldu
Haberin Doğru Adresi
Tarsus Gazetesi

Tarafsız, objektif ve en etkili organik haberleriyle Bölgenin en iyi haber sitesidir. Tarsus Haber gazetesi güncel doğru haberin adresi.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması