Brent Petrol Fiyatı 98 Doların Altına Geriledi

ABD Başkanı Trump’ın İran ile anlaşmaya yakın oldukları açıklaması sonrası Brent petrolü 98,40 dolara geriledi. Olası arz kesintisi endişeleri hafiflerken, Trump’tan gelen mesajlar fiyatları sınırlı etkiledi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Brent Petrol Fiyatı 98 Doların Altına Geriledi

Brent petrolünün varil fiyatı, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile anlaşmaya yakın olunduğuna dair açıklamalarının ardından arz kesintisi endişelerinin hafiflemesiyle yüzde 1’e yakın düşüşle 98,40 dolara indi. Dün 99,80 dolara kadar yükselen Brent petrolü, günü 99,39 dolardan tamamlamıştı.

Sabah saat 09.21 itibarıyla Brent petrolü 98,40 dolardan işlem görürken, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolünün varili 93,41 dolardan alıcı buldu.

ABD Başkanı Trump’tan İran Açıklamaları Fiyatları Etkiledi

Petrol fiyatlarındaki düşüşte, ABD Başkanı Donald Trump’ın hafta sonu İranlı yetkililerle yeniden görüşmelere başlanabileceği ve İran ile anlaşmaya çok yakın olunduğu yönündeki açıklamaları etkili oldu. Trump, İran ile nükleer silaha sahip olmamasını da kapsayacak bir anlaşma üzerinde ilerleme sağlandığını belirtti.

Bu açıklamalar, İran’a yönelik olası yaptırımlar ve bunun yaratabileceği arz kesintisi tehlikesini hafifletti. Ancak Trump’ın İran’a yönelik tehditkar mesajlarını sürdürmesi, fiyatların düşüşünü sınırladı.

Trump, anlaşma olmazsa savaşın devam edeceğini ifade ederek, İran’ın yeni finansmanının stratejik olduğunu savundu. Ateşkesin devamı konusunda net bir açıklama yapmaktan kaçınan Trump, İran’ın anlaşma yapmak istediğini ve görüşmelerin iyi gittiğini dile getirdi.

ABD Başkanı, Hürmüz Boğazı’na yönelik abluka konusuna da değinerek, boğazdaki faaliyetlerin yakında kullanılabileceğini söyledi. Trump, İran ile anlaşma yapılmasıyla boğazın tamamen açılacağını ve bunun petrol fiyatlarını daha da düşüreceğini değerlendirdi.

Teknik olarak Brent petrolünde 98,46 doların direnç, 97,83 doların ise destek bölgesi olarak takip edileceği belirtiliyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
ABD’nin Ateşkes Kararına İran’dan Şartlı Yanıt: Hürmüz Ablukası Kalksın
ABD’nin Ateşkes Kararına İran’dan Şartlı Yanıt: Hürmüz Ablukası Kalksın
İsrail Ordusu Lübnan’da Evleri Hedef Aldı Eczaneyi Tehdit Etti
İsrail Ordusu Lübnan’da Evleri Hedef Aldı Eczaneyi Tehdit Etti
ABD’nin Ödül Koyduğu Kataib Hizbullah Lideri Ahmet el-Hamidavi Kerbela’da Görüntülendi
ABD’nin Ödül Koyduğu Kataib Hizbullah Lideri Ahmet el-Hamidavi Kerbela’da Görüntülendi
Trump’tan İran Açıklaması Ateşkes Müzakerelerini Sordurttu
Trump’tan İran Açıklaması Ateşkes Müzakerelerini Sordurttu
Kerkük Valisi Türkmen Cephesi Başkanı Muhammed Seman Ağa Oldu
Kerkük Valisi Türkmen Cephesi Başkanı Muhammed Seman Ağa Oldu
Israil Ordusu Lübnan’ın Güneyinde Evleri Yıktı Ulaşıma Engel Oldu
Israil Ordusu Lübnan’ın Güneyinde Evleri Yıktı Ulaşıma Engel Oldu
Haberin Doğru Adresi
Tarsus Gazetesi

Tarafsız, objektif ve en etkili organik haberleriyle Bölgenin en iyi haber sitesidir. Tarsus Haber gazetesi güncel doğru haberin adresi.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması