Yeni Sayfa 1
 
  10 Mart 2010 Çarşamba 00:15 Zabıta Ekiplerinden Kaldırım Denetimi  - 00:13   8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı  - 00:08   Mersin Koordinasyon Toplandı  - 23:22   Ben Artık Bir AKP’ liyim  - 23:19   MHP”li Ural Soykırımın Kabulünü Kınıyorum  - 23:09   İş Kadınlarından Sığınma Evi ne Destek   - 23:03   Yerel Gazete Sahiplerinden Başsavcıya Ziyaret  - 22:48   Mersin Özel İdaresi’nin faaliyet raporu kabul edildi  - 22:38   Vefat ve Başsağlığı  - 22:30   CHP Kadınlar Günü Açıklaması  - 22:10  
 Tarsus Belediye Meclisi Toplandı
 Akıllı Kart Devamszılığı Önleyecek
VAHAP SEÇER TURİZM ÖNDERİ OLDU
CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus-Kazanlı Turizm bölgesi sahil bandında alt yapı çalışmalarına biran önce başlanılmasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus-Kazanlı Turizm bölgesi sahil bandında alt yapı çalışmalarına biran önce başlanılmasını istedi.


 


Vahap Seçer yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye nin en büyük turizm yatırımlarından birisi olarak gösterilen Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi nde 13 yıldır somut bir ilerleme gerçekleşmediğini belirterek, özel sektörün yatırımlarının başlayabilmesi için altyapı çalışmalarının da biran önce başlaması gerektiğini, Mersin in büyük turizm potansiyelinin harekete geçirilmediği sürece işsizliğin tehdit ettiği toplumsal huzurun sasğlanamayacağını vurguladı.


 


Seçer açıklamasında, Doğu Akdeniz kıyı şeridinin kumsalı, güneşi, doğal güzellikleri ve tarihi ile büyük bir turizm potansiyeli taşıdığını ancak bunun kullanılamadığını belirterek, Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı tam 13 yıl önce Turizm Bölgesi ilan edildi. Ancak o günden bugüne somut bir adım atılamadı. 13 yıl hukuki ve mevzuat kaynaklı sorunların çözülmesi çabaları ile geçti. Türkiye nin en çok göç alan illerinden birisi olan Mersin de işsizliğe çare olabilecek bu projenin üstüne kararlı bir şekilde gidilemedi. Projenin gecikme maliyeti de büyüdü. İşsizliğin ve sefaletin tehdit ettiği toplumsal huzursuzluk arttı görüşlerine yer verdi.


Seçer, bölgede tapu tahsisi için Maliye Bakanlığı nın onayının geldiğini memnuniyetle öğrendiğini, ancak ulaşım, enerji ve diğer altyapı hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için henüz somut bir adım atılmadığına dikkat çekti.



15:16:00
10 Mart 2010
Bu haber  64  kere okundu Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
Hava Durumu
MERSIN
ISTANBUL
ANKARA
IZMIR
BURSA
ADANA
Uğur Karagülmez
Ben Yazarım...!
Fatih YILDIRIM
Mersin Başkan'ına Minnettar
Mustafa Mahir İşyaran
HAYDİ GÜCÜNÜZÜ GÖSTERİN
Özgür KELEŞ
Yalnız İnsan
Cevdet Ünüvar
Bank Asya Günlüğü
İletisim   |   Künye   |   Anasayfam yap   |   Sik Kullanilanlara Ekle

Optimizasyon IE 5+ ve FF1+[ 1024 x 768 ] & Macromedia Flash
Sitede verilmis baglantilarin içeriklerinden sadece site sahipleri; yazilan yazilardan ise sadece yazarlari sorumludur.
Site içeriginin telfi hakki bildirilmeksizin kullanilmasi ve çogaltilmasi kanunen yasaktir.